Motionscykel test – de 8 bedste på markedet i dag (2024)

Motionscykel test

Motionscyklen har igennem en længere periode været et ekstremt populært redskab når det gjaldt fitness og cardio. Især er motionscyklen kendt for at være god til genoptræning eller til folk der lider af skader, fordi trædepuder og led ikke belastes på samme måde som ved en løbetur.

I dag er motionscyklerne proppet med moderne teknologi, der kan måle puls, antal kalorier forbrændt og meget mere. Ligeledes kan man vælge forudindstillede programmer, indstille sine egne programmer, se tv og mange andre fede features, der passer perfekt til en motionscykel i hjemmet. ´

Derudover viser flere studier, at motion frigiver endorfiner i kroppen. Endorfiner er glædeshormoner. Derfor vil du føle dig godt tilpas efter en god træning på din motionscykel i hjemmet.

Hvilken motionscykel passer dig?

Der findes et hav af motionscykler på markedet i dag i mange prisklasser. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du finder lige præcis den der passer dig. Om det skal være den dyre med alt udstyret, så du virkelig føler du får features, der øger din motivation til hjemmetræningen. Om det er den gennemsnitlige motionscykel, der løser behovet til UG. Om det er den billige, der får dig igennem cardioen, sikkert og svedig.


Derfor har vi skrevet en artikel hvor vi sammenligner og anbefaler motionscykler, som passer perfekt til dig og dine behov.

Du kan finde et stort udvalg af motionscykler lige her!


Abilica Premium UB motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
5.460,00 Se produktet her

Kvalitet behøver ikke koste det hvide ud af øjnene.

Vores første motionscykel i denne test har den højeste værdi i forhold til prisen. Motionscyklen er ekstremt kraftig og virkelig holdbar. Cyklen har indbygget EMS (Elektromagnetisk modstand), som giver dig mulighed for høje gear og ekstremt holdbar drift. Med op til 32 gear/modstandsniveauer, betyder at selv de mest garvede Tour de France ryttere ville kunne finde et gear, der passer deres niveau. Det samme gælder selvfølgelig den mere almindelig hjemmeforbruger af motionscykler.

Motionscyklen har indbygget hjul i bunden, der gør at den snildt kan transporteres rundt i hjemmet, eller stilles i kælderen ved ’mindre aktive perioder’ – som vi i øvrigt alle oplever.

Cyklen har en masse fede features såsom indbyggede håndpulsmåler, så du virkelig kan teste din puls i højintense træningsintervaler, derudover kommer den med mulighed for tilkobling af pulsbælte og indbyggede pulsprogrammer.

Anbefalet af:

Superform.dk kalder denne motionscykel for ”en af de bedste på markedet i 2023”

Datalife.dk kalder denne motionscykel for ”bedste motionscykel til prisen”

Abilicaonline.dk kalder denne motionscykel for ”Meget kraftig og robust”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 95 x 51 x 143 cm
 • Træningsprogrammer: 14 stk
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • Vægt svinghjul: 9kg
 • Vægt: 46kg
 • Maks personvægt: 200kg

Alt i alt en super god motionscykel til dig der ønsker høj værdig for få penge. Køb den i dag, du vil ikke fortryde det.

Denne video giver dig et godt overblik over hvilke motionscykel, der passer præcis til dig.


Schwinn Airdyne AD6 motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
6.995,00 Se produktet her

Denne motionscykel bringer lidt variationen til testen – og en god variation, hvis vi selv må sige det. Den går under betegnelsen motionscykel, men kan også bruges som crossfitcykel. Den giver dig mulighed for at træne arme og ben samtidig og derved øge intensiteten i din træning. Denne motionscykel går også under kategorien Airbike.

Motionscyklen er helt speciel i den forstand at jo hårdere du tråder og trækker – jo hårdere er modstanden også. Derfor skal du ikke bøvle med at skifte modstand, da modstanden er automatisk justeret efter hvor hårdt du træder. Dette er en simpel men ekstremt effektiv konstruktion. Jo hårdere du træder, jo mere luft bliver trukket ind i ’kæden’ og modstanden øges.

Denne cykel har en utroligt intuitiv skærm, der viser dig alle de vigtigste informationer til og under din træning. Den viser tid, distance, kalorier forbrændt og selvfølgelig hvor hårdt du træder i form af watt.

Ligesom ovenstående motionscykel, er der mulighed for tilkobling af pulsbælte.

Anbefalet af:

Kondition.dk kalder denne motionscykel for ”bedst til prisen”

Csl.dk kalder denne motionscykel for ”en billig airbike i høj kvalitet”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 126 x 65 x 129 cm
 • Vægt: 51kg
 • Maks personvægt: 136kg

Denne video giver en god introduktion til motionscyklen.


Abilica WinMag Cruise motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
2.999,00 Se produktet her

Denne motionscykel giver dig ekstremt meget værdi for pengene. Den passer perfekt til dig der har ambitioner med din hjemmetræning og ønsker en billigere produkt – hvis du ikke føler behovet for features andre dyrere motionscykler tilbyder.

Motionscyklen givet et ekstremt holdbart og stabilt tråd, og med hele 32 modstandsniveauer, kan du træde som var du Lance Armstrong (selv uden doping) eller blot det mere almindelig menneske, som de fleste af os er.

Med hele 12 indbyggede træningsprogrammer, får du en motionscykel til alle niveauer. Styret og sadlen kan justeres alt efter behov. Og som noget en cykel i denne prisklasse sjældent er i besiddelse af, er motionscyklen udstyret med en indbygget computer. Computeren viser: tid, hastighed, kalorieforbrug, distance, tråd pr. minut, og selvfølgelig puls.

Cyklen tilbyder selvfølgelig også hjul så transporten i hjemmet er nemt og smertefrit.

Anbefalet af:

Woman kvindemagasin har kåret denne som testvinder

Abilica har kåret denne som ”bedste i sin klasse”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 95 x 58 x 142 cm
 • Træningsprogrammer: 12 stk
 • Modstandsniveauer: 32 stk
 • Vægt svinghjul: 7kg
 • Vægt: 33kg
 • Maks personvægt: 120kg

Denne video illustrerer hvordan du monterer ovenstående motionscykel – og selvfølgelig hvordan den ser ud færdigmonteret.


Spirit Fitness CU800 motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
10.900,00 Se produktet her

Denne motionscykel er et monster. Et monster af en motionscykel, hvor du får alt hvad du har behov for + meget mere. Det er den dyreste motionscykel i testen indtil videre – og det forpligter heldigvis, for det er også den bedste. Denne motionscykel er typisk i dit lokale fitnesscenter.

Den passer perfekt til dig, som søger en træningscykel i hjemmet, som ikke går på kompromis og ønsker samme oplevelse som i fitnesscenteret.

Cyklen er tiltalende for dig som søger et blødt tråd og omfattende relevant feedback fra den yderst intuitive computer inkluderet i motionscyklen. 

Denne cykel er en af producentens Spirits topmodeller og er ekstremt populær blandt både fitnesscentre og forbrugere.

Motionscyklen computer er drevet af en generator, der automatisk sørger for strøm til computeren. Pedalerne kan justeres alt efter behov i op til 2 grader, hvilket giver en mere anatomisk korrekt og behagelig position på motionscyklen. Sadlen er udstyret med 2 lag affjedring. Et tungt svinghjul på 13,5kg, som giver en ekstremt holdbar samt stabilt tråd. Og med hele 40 modstandsniveauer, er du sikret en god oplevelse, om du er atlet eller nybegynder.

Anbefalet af:

Kondition kalder denne cykel ”Det bedste PRO valg”

Bgh.dk har kåret denne cykel til testvinder

Testmagasinet.dk har kåret denne cykel til ”Det bedste valg PRO valg”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 108 x 55 x 136 cm
 • Træningsprogrammer: 10 stk
 • Modstandsniveauer: 40 stk
 • Vægt svinghjul: 13,5kg
 • Vægt: 52kg
 • Maks personvægt: 200kg

Denne video belyser alle positiverne ved denne motionscykel:


Spirit CR900 Siddecykel

Forhandler Totalpris Læs mere
22.495,00 Se produktet her

Endnu et vidunder fra Spirit og hold da op for en lækker motionscykel. Denne motionscykel er anderledes fra de andre i testen, da det er en siddecykel. Det indebærer, at man i stedet for at sidde oprejst, sidder som var det på en stol og cykler på pedalerne – dermed ikke sagt, at det ikke er lige så hårdt. Komforten er i top – mulighederne er i top.

Cyklen er tilegnet alle, der ønsker en mere komfortabel motion. Men henvender sig især til ældre med gangbesvær eller til dig med en større skade. Grundet det lave sæde, er cyklen utroligt nem at hoppe på, eller rettere, sætte sig i. Håndtagene ved sædet kan justeres, så cyklen passer lige præcis dig – og selvfølgelig bruges disse også til at holde balancen.

Motionscyklen er selvgenerende, hvorfor du ikke behøver tænke på batteriet eller at tilslutte strøm til computeren. Computeren har derudover en masse indbygget træningsprogrammer. Dette kombineret med 40 modstandsniveauer og du er klar til at forbrænde en masse kalorier og forbedre din kondition.

Anbefalet af:

Spiritcommercialfitness.com kalder denne: ”takes workout with ease and comfort on a new level”

Flamanfitness.com kalder denne “built to last”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 170 x 74 x 122 cm
 • Modstandsniveauer: 40 stk
 • Vægt svinghjul: 13,6 kg
 • Vægt: 88kg
 • Maks personvægt: 170kg

Denne video illustrerer denne motionscykel


Freemotion U8.1 motionscykel

Forhandler Totalpris Læs mere
19.995,00 Se produktet her

Denne motionscykel er bygget til fitnesscenteret – dette betyder dog ikke at den ikke kan stå i hjemmet, men blot at den er bygget til ekstrem brug med et ekstremt højt niveau.

Det er en af de bedste motionscykler i denne test, hvilket selvfølgelig også kan ses på prisen, der klart ligger i den høje ende.

Næsten alt på cyklen er justerbart, så hvis I er flere i familien der ønsker at bruge den, kan i blot justere alt efter højde og lyst.

Motionscyklen kommer med 4 puls-censorer, som giver en knivskarp indikation af din puls undervejs i dit træningsforløb.

Og nu til udstyret: Computeren er hurtig og ekstremt intuitiv at navigere rundt i. Selve LED skærmen er stor og alle data er meget nemt at læse og finde rundt i. Selvfølgelig viser computeren det mest relevante data som distance, tid, kalorieforbrug, puls og intervaltræningstider samt meget andet. Derudover kan computere styres via styret, så du ikke behøver give slip på dit greb under den hårde træning.

Alt i alt en super motionscykel, som kan alt hvad du ønsker.

Anbefalet af:

Nordicfitness kalder denne: ”Motionscykel i centerkvalitet”

Abilica kalder denne: ”Produceret til centerbrug”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 138 x 61 x 148 cm
 • Modstandsniveauer: 24 stk
 • Vægt: 69kg
 • Maks personvægt: 181kg

Denne video fortæller hvorfor indendørs cykling er godt for dig:

https://www.youtube.com/watch?v=pwVAbvzeP7M

Concept 2 BikeErg PM5

Forhandler Totalpris Læs mere
9.495,00 Se produktet her

Denne motionscykel er en anderledes en af slagsen. Og hold da op for en god ”anderledes motionscykel”. Den fungerer ligesom assaultcyklen tidligere i testen, hvorfor modstandsytemet også er luft, dog er den udelukkende fokuseret på cykling.

Med luft som modstandssytem får du et blødt tråd, som bliver hårdere jo flere kræfter du lægger i. Derfor behøver du ikke fokusere på gear eller lign. du træder blot så hårdt som du føler for, og modstanden sørger for at tilpasse sig.

Modstandensstyrken er uendelig, hvorfor du aldrig komme til at mangle modstand, uanset hvor hårdt du træder.

Cyklen har samme computer som topklasse motionscykler. Computeren giver dig alt den information du ønsker om din træning og resultater. Computeren kan ligeledes installeres til dansk. Cyklen er selvfølgelig selvgenerende, hvorfor du ikke behøver tilslutte en strømkilde.

Som noget forholdsvist unik kommer cyklen med friløb på svinghjulet, som gør denne cykel ekstra god hvis du er vild med intervaltræning.

Alt på cyklen er justerbart, så du kan blot tilpasse den din højde og hvad du finder komfortabelt.

Alt i alt en superfed motionscykel, der passer perfekt til dig, som ønsker en ekstrem god oplevelse på en motionscykel.

Anbefalet af:

Roguefitness forbrugere giver denne 4,8 ud af 5 stjerner.

Concept 2 er den mest solgte romaskine på verdensplan. Denne er lige så populær. Data fra: Concept selv.

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 122 x 61 x 103 cm
 • Vægt: 26kg
 • Maks personvægt: 136kg

Denne video viser cyklen og dens muligheder:


Keiser M3I Total Body Trainer

Forhandler Totalpris Læs mere
22.995,00 Se produktet her

Den sidste testvinder i denne motionscykel test. Og hvis vi selv må sige det. Så den bedste at slutte af med.

Som navnet antyder, er denne ikke blot en motionscykel. De bedste motionscykel er I allerede blevet introduceret til. Denne er dog ikke en af de bedste motionscykler. Det er den bedste ’total body trainer’.

Cyklen er bygget op omkring m3I spinningcykel, som er en af de mest populære i Danmark med langt over 300.000 salg. Den tager derfor det bedste fra en favorit og tilføjer endnu mere.

Denne cykel tilbyder nemlig muligheden for at træne hele din krop og ikke kun motion og ben. Styrketræning blandet med cardio.

Modstanden er en magnetbremse, som giver en fremragende oplevelse, hvis du søger et blødt og let tråd – helt lydløst. Cyklen er selvfølgelig ledningsfri.

Cyklen er produceret til det professionelle miljø og er ekstremt populær verden over. Cyklen bliver især brugt af folk med en profession indenfor: Militær, genoptræning, professionelle atleter, sports colleges, fysioterapeuter, hospitaler, gruppetræning i centre og mange flere.

Denne motionscykel passer perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med dit udstyr og derved din træning i hjemmet. Den bedste total body trainer på markedet anno 2023 – uden tvivl.

Anbefalet af:

Thefitnessoutlet.com kalder denne for en ”award winning full body trainer”

Implantdenver.com kalder denne: ”Truly impressive”

Specifikationer:

 • Længde x bredde x højde: 170 x 74 x 122 cm
 • Modstandsniveauer: 40 stk
 • Vægt svinghjul: 13,6 kg
 • Vægt: 88kg
 • Maks personvægt: 170kg

Denne video illustrerer denne motionscykel

Se cyklen i aktion her:


Gode måder at dyrke motion på din nyerhvervede træningscykel

Der findes mange måder, at ’cykle’ på din motionscykel på. Om det er vedvarende middel- til høj puls træning, om det er HIIT træning, om det er lav- til middelpuls træning – er selvfølgelig op til dig.

Lav- til middelpuls træning: Det er ALTID sundt at bevæge sig. Du behøver ikke hjerne derud af for at komme i bedre form – selvfølgelig kommer du hurtigere i bedre form, hvis du giver den gas. Men hvis det ødelægger motivationen til at cykle i hjemmet, så hold dig til den nemmere træning. Det er en sejr hvis du bare bevæger dig. Du vil mærke med tiden, at du får mere motivation fordi du ser forbedret resultater. Om du taber lidt kilo, om du føler det bliver nemmere, eller om du føler dig bedre tilpas.

Lav- til middelpuls træning passer perfekt til dig, der træner for at øge din kondition. Ligeledes er det godt til dig, der ønsker at genoptræne dine knæ eller led.

Middel- til højpuls træning: Er til dig der ønsker at skabe resultater hurtigt. Hvis du har en masse energi, findes der ikke en bedre måde at brænde den af på, end en time med vedvarende hårdt tråd på en motionscykel med noget god musik i ørerne. Det bedste ved det hele, er at du over tid får mere energi ved at bruge din energi på motionscyklen.

Middel- til højpuls træning passer perfekt til dig, der er øvet på en motionscykel, og blot ønsker at give den fuld gas og presse dig selv på distance og tid.

HIIT: Vores personlige favorit. HIIT står for High intensity interval træning. Denne måde at træne på, er virkelig udfordrende og hård – men også mindre tidskrævende. Du kan holde en session på helt ned til 10 minutter og stadig føle at du får en masse ud af det.

Som navnet antyder, handler HIIT om at cykle i intervaller i hhv. middel tempo og fuld gas. En typisk rutine kunne være, at cykle alt hvad du kan i 30 sekunder og derefter holde 30 sekunder i middel tempo. Dette fortsættes i cirka 10 minutter. Det lyder måske ikke hårdt – men det er det. Ekstremt hårdt.

HIIT anbefales til folk der ønsker at tabe vægt, øge kondition eller blot presse sig selv til det yderste. HIIT har længe været en favorit blandt mennesker, der ønsker at tabe sig.

Nedenstående ses en video der kan følges, hvis du træner i hjemmet.


Motionscykel udstyr

Der findes meget udstyr, der kan være med til behage dig på din træningscykel. De mest populære er pulsbælter, indbygget musik, indbygget aircondition, og meget andet. Udstyret er ofte det, der deler vandende. Nogle vil gerne have meget udstyr, mens andre klare sig med blot produktet alene.


Træningscykel

En træningsscykel er en som regel en fælles betegnelse for en spinning- eller kondicykel. Alle motionscykler er udstyret med en sadel, pedaler, og et eller andet form for styr. træningscykler træner næsten samme færdigheder, som en cykeltur i det fri gør. Det er muligt at ændre modstanden til at være højere, som hvis du skal klatre Alpe D’Huez.

Der er mange fordele ved at bruge en træningscykel i hjemmet. Det er altid muligt at træne, selvom der er orkan, regn eller lignende vejrsituationer. Du kan derfor træne hjemme ved normal stuetemperatur, foran tv’et eller computeren og se lige hvad du har lyst til. Derudover har du heller ikke så langt til vand eller bananen efter træning.


Brugt motionscykel

Det er ikke en hemmelighed at motionscykler kan være dyre. Nogle af dem, der er anbefalet i ovenstående test koster op til 20.000DKK. Der er derfor altid mulighed for at finde en billigere træningscykel, der er brugt. Vi anbefaler dog altid, at man køber en træningscykel fra nu.

Der er mange små enheder i en træningscykel, som alle har kan risikere at gå i stykker, så det er altid lukrativt at købe en ny træningscykel med 2års garanti og andre dertilhørende services. Derudover er det også svært at vurdere hvor god stand cyklen er i før man har brugt den i et stykke tid. Du er derfor altid sikret garanti og langt længere holdbarstid ved køb af ny motionscykel.


Discount motionscykel

Hvis du beslutter dig for at finde en motionscykel, kan det som nævnt tidligere, være en dyr hobby. Der findes en masse alternativer hvad angår kvalitet og pris. I ovenstående test har vi lagt stor vægt på motionscykler hvor du får mest værdi for pengene. Der findes dog andre muligheder, so vi mener er for ’billige’.

Discount motionscykler kan være gode i en kortere periode, så hvis du kender dig selv nok til at vide, at din nyerhvervede lyst til at dyrke motion i hjemmet er en døgnflue, så køb en af de billigere motionscykler. 


Kondicykel

Som nævnt i ovenstående afsnit er en kondicykel under same betegnelse som en motionscykel eller træningscykel. Disse går alle under samme kategori.


Motionscykel i 2023

Motionscykler har oplevet en utrolig stor udvikling indenfor de sidste mange år. Cyklerne har haft en utrolig teknologisk udvikling og er samtidig også faldet i pris. Især er udviklingen indenfor priserne blevet utroligt lukrative for kunderne. Det ses at priserne er faldet over de seneste par på, med same og højere kvalitet på selve motionscyklerne.

Derudover er det vigtigt at pointere at denne test er skrevet i 2023 og med et udgangspunkt i nyeste og bedste motionscykler.


Hvis du finder vores test relevante for din søgning efter det rette udstyr til træningen i hjemmet, kan du også læse vores artikel om kettlebells test & træningsbænk test. Hvis du mangler energi til træningen, anbefaler vi du læser vores koffeinpiller test eller vores Bodylab Whey 100 anmeldelse.