3 tips til din printer, du ville ønske, du havde vidst noget før

Printerløsninger

Printerblæk er dyrt. Dyrere end spidsen på en jetjager. Det behøver dog ikke være så dyrt, slet ikke hvis man blot følger et par simple tips. Vi har derfor lavet en guide som hjælper dig med at spare på det ellers så dyre printerblæk.

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at mange større printerproducenter tjener størstedelen af deres penge på at sælge blæk og ikke selve printeren. Konkurrencen på printermarkedet er resulteret i, at priserne er presset helt i bund. Indtjening skal derfor komme fra blækpatronerne – som jo er vanvittigt dyre.

Første tip: Blækket i din printer tørre ud, hvis din printer ikke bruges. Blækket går altså i vinterhi, hvis det ikke er blevet brugt over en længere periode. Derfor er det en stor fordel at aktivere din printer en gang om måneden. Du behøver ikke printe 5 sider med fuld tekst. Men blot sørg for at aktivere samtlige patroner i printeren. Dette forhindrer at dine nyindkøbte blækpatroner tørre ud og du derfor har spildt de patroner.

Andet tip: Font/skrifttyper og farver har altid haft et stort indspil på forbruget af blæk. Faktisk mere end du tror. Den ’forkerte’ font kan have en afgørende effekt på, om du kan printe 1000 eller 100 sider på en blækpatron. Det siges at Times New Roman er en af de mest blækkonserverende fonte. Denne font er dog ikke indstillet som standard i Word – så hvis du ønsker at spare, kan du med fordel benytte dig af denne.

Farver giver altid noget ekstra til dine print, især hvis det er flot grafik der printes. Vi er faldet over et produkt lanceret af XP Digital, som lige giver dét ekstra nøk i den rigtige retning til dine print. Pointen er, at der ikke altid skal spares – men man godt må forkæle sig selv med lidt lækre farver engang i mellem.

Tredje tip: Dette tip kan lyde banalt, men alfa og omega er kun at printe det nødvendige. Hvis du kun skal printe én ud af fem sider i dit dokument, så print kun den ene side. Det er ikke kun spild af blæk, men også af papir, og i disse ’bæredygtige’ tider ville det være en skam, at spilde regnskov på et ligegyldigt print. Derudover virker computerskærmen også fint som redskab, hvis du blot skal vise en side eller to.